Feathers and more in de KuubsKist

Feathers and more in De KuubsKist

Ingrid Veerman & Oswald Martens vormen samen Feathers & More. "ZIJ" country lady with punkrocker's roots (aka inneke23 van de Bossen & the Lipstick Painters) "HIJ" hillbillyboy from the lowlands (aka "wild Ozzy Gypsy" van the Flatland Billies) Na een lange slingerende zoektocht hebben deze 2 elkaar gevonden... daarover hoort u meer in de eigen songs van Ingrid (met hier en daar een pittig détail). Verder passeren er een heleboel gezamenlijke helden in de covers die ze brengen (van Wannes Van De Velde tot Hank Williams). Jan "onze man" Cuypers komt geregeld enkele songs meespelen op diatonische accordeon.
8 oktober 2019/door Bert
CalmArt atelier kringloopwinkel Lemmer

Creatieve workshops in oktober

Kom op ontdekkingsreis naar jouw creatieve kracht. Lemster beeldende kunstenares Cristiana Modonutti heeft haar atelier CalmART in onze Kringloopwinkel gevestigd, ze geeft hier elke dinsdagmiddag creatieve workshops. Bekijk hier het programma van oktober.
4 oktober 2019/door Bert
MUS Kultuur in de KuubsKist live muziek

Folk duo MUS in De KuubsKist

Folk duo “Mus” zijn Freek Span uit Stiens en Arend Jan uit Leeuwarden. Beide zijn als 14-jarige al begonnen met muziek maken. Ze spelen, naast Mus, ook in de folk band Hynstewead. Arend bespeelt het bas klavier en Freek banjo en gitaar. Ook neemt Freek de vocalen voor zijn rekening. De muziek die zij brengen zijn de bekende maar ook onbekende ballads uit Ierland, Schotland en Fryslân.
2 oktober 2019/door Bert
Kinderboekenweek actie 2019 kringloopwinkel Lemmer Friesland

Kinderboekenweek actie

Kinderboekenweek actie, 10 kinderboeken of kinder-dvd’s voor maar 1 euro!
De kinderboekenweek is van 2 t/m 13 oktober en het thema is reis mee!
Lezen en voorgelezen worden is goed voor de taalontwikkeling van kinderen.  Op onze boekenafdeling hebben wij een ruime keus in kinderboeken en leuke kinderfilms, voor alle leeftijden is er iets te vinden. zoek maar uit! Profiteer van deze superactie tijdens de kinderboekenweek!
29 september 2019/door Bert
De KuubsKist in Noflik Wenje

De KuubsKist in Noflik Wenje

Lees het artikel over De KuubsKist in de nieuwste editie van Noflik Wenje.  Noflik Wenje is een bijlage van het Friesch Dagblad over duurzaam wonen. Dit thema past perfect bij onze missie en visie.
23 september 2019/door Bert
CalmArt atelier kringloopwinkel Lemmer

Creatieve workshops in de KuubsKist

Kom op ontdekkingsreis naar jouw creatieve kracht. Lemster beeldende kunstenares Cristiana Modonutti heeft haar atelier CalmART in onze Kringloopwinkel gevestigd, ze geeft hier elke dinsdagmiddag creatieve workshops.
6 september 2019/door Bert
Live muziek in Friesland, september van Old Jack

Zaterdagmiddag 14 september speelt Old Jack op ons podium

Op zaterdagmiddag, 14 september, speelt Old Jack op ons podium. Old jack heet eigenlijk Koos Burger en woont in Lemmer. Hij zingt al zo’n 40 jaar in verschillende bandjes en kent de muziek business van haver tot gort. Bij ons zal hij voornamelijk country muziek ten gehore brengen, maar ook golden oldies en het Nederlandstalige lied brengt hij graag op de planken.
5 september 2019/door Bert
Live muziek Lemmer miniconcert Podium

Zaterdagmiddag 31 augustus speelt Gerrett op ons podium

Gerrit Jansen (54), woont en werkt in Heerenveen. Geboren in Oudeschoot. Hij denkt, praat, schrijft en zingt het liefst in het Fries, zijn moedertaal. Maar als troubadour is hij vaak op pad als `Gerrett` en brengt hij liedjes ten gehore in het Nederlands, Engels en Fries. Vind je Gerrett een vreemde naam? Dat maakt hem niets uit, hij is buitengewoon creatief en op deze manier houdt hij zo al zijn muzikale projecten uit elkaar.
27 augustus 2019/door Bert
Miniconcert Sem Rock Kringloop Lemmer Friesland

“Sem Rock” speelt zaterdagmiddag 10 augustus op ons podium

Op zaterdagmiddag, 10 augustus, speelt “Sem Rock” op ons podium. Rauw en puur, van de Stones tot Uriah Heep en van de Kinks tot U2. Met zijn akoestische gitaar speelt hij de klassiekers van toen met ontzettend veel liefde voor de muziek. Eind jaren tachtig is het begonnen met de band Yelllow Fever. Ze speelden pop, rock en country en ze hadden zelfs een tour door Ierland.
7 augustus 2019/door Bert
BlueSundau Rootsmusic in De KuubsKist

BlueSunday Rootsmusic in De KuubsKist

BlueSunday Rootsmusic bestaat uit de Friezin Welmoed (zang, mondharmonica, accordeon en bas-ukulele) en de Belg Patrick (gitaren). Het duo bestaat sinds 2013 en brengt een mix van onbekende Roots music-covers en eigen nummers.
Los van elkaar zijn Welmoed en Patrick al decennia muzikaal actief.
20 juli 2019/door Bert
Live muziek Lemmer miniconcert Podium

Op zaterdagmiddag, 13 juli, speelt “Gerrett” op ons podium

Gerrit Jansen (54), woont en werkt in Heerenveen. Geboren in Oudeschoot. Hij denkt, praat, schrijft en zingt het liefst in het Fries, zijn moedertaal. Maar als troubadour is hij vaak op pad als `Gerrett` en brengt hij liedjes ten gehore in het Nederlands, Engels en Fries. Vind je Gerrett een vreemde naam? Dat maakt hem niets uit, hij is buitengewoon creatief en op deze manier houdt hij zo al zijn muzikale projecten uit elkaar.
8 juli 2019/door Bert

Op zaterdagmiddag, 22 juni, speelt “Undercover” op ons podium

Undercover zijn 2 zussen uit Joure/Oudehaske die vorig jaar het zingen weer opgepakt hebben. Vroeger hebben de dames altijd in bandjes gezongen en inmiddels hebben ze de eerste optredens er alweer op zitten. Vorig jaar stonden ze op Joure Swingt en dit jaar staan ze o.a. op de Friese Ballonfeesten.
17 juni 2019/door Bert
Miniconcert Lemmer: 15 juni, speelt “Hynstewaed Zestien” op ons podium

15 juni, speelt “Hynstewaed Zestien” op ons podium

Hynstewead Zestien is een band bestaande uit 7 musici, 4 jaar geleden opgericht in Stiens. Ze spelen voornamelijk Ierse en Schotse traditionele muziek, maar niet zozeer het snelle genre wat zo populair is. Hynstewead kiest voor prachtige liederen en ballades waar de Keltische muziek zo rijk aan is maar veel minder bekend zijn.
10 juni 2019/door Bert
Certificaat maatschappelijk verantwoord ondernemer

Certificaat maatschappelijk verantwoord ondernemer.

Wij vinden sociaal, maatschappelijk ondernemen belangrijk. Daarom willen we, zowel voor de klanten als voor onze medewerkers, een plek creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en op gelijkwaardige basis kunnen samenwerken.
11 mei 2019/door Bert
Hergebruik, wordt steeds belangrijker,kies voor kringloop

Hergebruik wordt steeds belangrijker

Hergebruik wordt steeds belangrijker, de aarde raakt uitgeput. Je hebt het vast wel gehoord of gelezen, een miljoen soorten planten en dieren dreigen uit te sterven door de roofbouw die de mens op de aarde pleegt. In de afgelopen honderd jaar zijn we steeds meer grondstoffen gaan gebruiken.
7 mei 2019/door Bert
Kultuur in de KuubsKist

Kultuur in de KuubsKist

Onder de noemer “Kultuur in de KuubsKist” starten we vanaf 25 mei met een reeks miniconcerten in Ecologisch Kringloopcentrum De KuubsKist in Lemmer. Vanaf die datum zal er met enige regelmaat een diversiteit aan muziek te beluisteren zijn. De concerten vinden plaats op het podium in onze meubelhal waar je lekker relaxed op de bank het optreden kunt beleven.
3 mei 2019/door Bert
Vogels voeren

Vogels voeren

30 april 2019/door Bert
Nieuwe gevel borden

Nieuwe gevel borden!!

Het was een behoorlijke klus, maar het resultaat mag er zijn. Onze buitenreclame is weer helemaal bij de tijd! Wij zijn er heel blij mee.
26 april 2019/door Bert
TL eruit LED erin

TL verlichting eruit, LED verlichting erin!

Ecologisch Kringloopcentrum De KuubsKist in Lemmer werkt milieubewust aan het hergebruik van goederen, daarom is de bestaande TL verlichting energiezuinig heringericht met LED verlichting
26 april 2019/door Bert

SUPERBOEKENACTIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

We hebben een boekwinkel leeggehaald en daar mag iedereen van meeprofiteren. Daarom geldt voor alle boeken, 5 TITELS VOOR SLECHTS 1 EURO!!!!!!!!!
18 maart 2019/door Bert
Kussens van wollen dekens

Kussens van wollen dekens

30 januari 2019/door Bert

Vrijwilligers gezocht

Een nieuw jaar en dus nieuwe kansen. Wegens toenemende drukte hebben wij op dit moment de onderstaande vrijwilligersvacatures... Lees verder
6 januari 2019/door Bert

Artikel in Zuid-Friesland: De Ontmoeting

Een nieuw jaar en dus nieuwe kansen. Wegens toenemende drukte hebben wij op dit moment de onderstaande vrijwilligersvacatures... Lees verder
28 december 2018/door Bert
Creatief met servies

Servies

30 november 2018/door Bert
Traplift geïnstalleerd

Traplift geïnstalleerd

Vanaf nu is ook onze fantastische kledingafdeling bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. De firma Smienk Trapliften heeft een gerefurbishede (dus duurzame) traplift geïnstalleerd.
1 augustus 2018/door Bert
Creatief met stropdassen kringloopwinkel Lemmer Friesland

Stropdassen

30 juli 2018/door Bert
Recent
Tags

Kijk ook op Instagram