Kultuur in de KuubsKist

Een gezellige sfeer met live muziek in de kringloopwinkel

Onder de noemer ‘Kultuur in de KuubsKist’ presenteren we een reeks miniconcerten in onze kringloopwinkel. Met enige regelmaat zal er op zaterdagmiddag live muziek te beluisteren zijn. Er komen verschillende muziekgenres langs. Van Folk tot Nederlandstalig en alles wat daartussen zit. Kom langs en geniet van de gezellige sfeer met live muziek in De KuubsKist.

De concerten vinden plaats op het podium in onze meubelhal,  waar je lekker relaxed op de bank het optreden kunt beleven.

De aanvang van ieder concert is 14.00 uur en de toegang is gratis.

Kijk ook op onze Facebookpagina voor het laatste nieuws.

Feathers and more in de KuubsKist

Feathers and more in De KuubsKist

Ingrid Veerman & Oswald Martens vormen samen Feathers & More. "ZIJ" country lady with punkrocker's roots (aka inneke23 van de Bossen & the Lipstick Painters) "HIJ" hillbillyboy from the lowlands (aka "wild Ozzy Gypsy" van the Flatland Billies) Na een lange slingerende zoektocht hebben deze 2 elkaar gevonden... daarover hoort u meer in de eigen songs van Ingrid (met hier en daar een pittig détail). Verder passeren er een heleboel gezamenlijke helden in de covers die ze brengen (van Wannes Van De Velde tot Hank Williams). Jan "onze man" Cuypers komt geregeld enkele songs meespelen op diatonische accordeon.
8 oktober 2019/door Bert
MUS Kultuur in de KuubsKist live muziek

Folk duo MUS in De KuubsKist

Folk duo “Mus” zijn Freek Span uit Stiens en Arend Jan uit Leeuwarden. Beide zijn als 14-jarige al begonnen met muziek maken. Ze spelen, naast Mus, ook in de folk band Hynstewead. Arend bespeelt het bas klavier en Freek banjo en gitaar. Ook neemt Freek de vocalen voor zijn rekening. De muziek die zij brengen zijn de bekende maar ook onbekende ballads uit Ierland, Schotland en Fryslân.
2 oktober 2019/door Bert
Live muziek in Friesland, september van Old Jack

Zaterdagmiddag 14 september speelt Old Jack op ons podium

Op zaterdagmiddag, 14 september, speelt Old Jack op ons podium. Old jack heet eigenlijk Koos Burger en woont in Lemmer. Hij zingt al zo’n 40 jaar in verschillende bandjes en kent de muziek business van haver tot gort. Bij ons zal hij voornamelijk country muziek ten gehore brengen, maar ook golden oldies en het Nederlandstalige lied brengt hij graag op de planken.
5 september 2019/door Bert
Live muziek Lemmer miniconcert Podium

Zaterdagmiddag 31 augustus speelt Gerrett op ons podium

Gerrit Jansen (54), woont en werkt in Heerenveen. Geboren in Oudeschoot. Hij denkt, praat, schrijft en zingt het liefst in het Fries, zijn moedertaal. Maar als troubadour is hij vaak op pad als `Gerrett` en brengt hij liedjes ten gehore in het Nederlands, Engels en Fries. Vind je Gerrett een vreemde naam? Dat maakt hem niets uit, hij is buitengewoon creatief en op deze manier houdt hij zo al zijn muzikale projecten uit elkaar.
27 augustus 2019/door Bert
Miniconcert Sem Rock Kringloop Lemmer Friesland

“Sem Rock” speelt zaterdagmiddag 10 augustus op ons podium

Op zaterdagmiddag, 10 augustus, speelt “Sem Rock” op ons podium. Rauw en puur, van de Stones tot Uriah Heep en van de Kinks tot U2. Met zijn akoestische gitaar speelt hij de klassiekers van toen met ontzettend veel liefde voor de muziek. Eind jaren tachtig is het begonnen met de band Yelllow Fever. Ze speelden pop, rock en country en ze hadden zelfs een tour door Ierland.
7 augustus 2019/door Bert
BlueSundau Rootsmusic in De KuubsKist

BlueSunday Rootsmusic in De KuubsKist

BlueSunday Rootsmusic bestaat uit de Friezin Welmoed (zang, mondharmonica, accordeon en bas-ukulele) en de Belg Patrick (gitaren). Het duo bestaat sinds 2013 en brengt een mix van onbekende Roots music-covers en eigen nummers.
Los van elkaar zijn Welmoed en Patrick al decennia muzikaal actief.
20 juli 2019/door Bert
Live muziek Lemmer miniconcert Podium

Op zaterdagmiddag, 13 juli, speelt “Gerrett” op ons podium

Gerrit Jansen (54), woont en werkt in Heerenveen. Geboren in Oudeschoot. Hij denkt, praat, schrijft en zingt het liefst in het Fries, zijn moedertaal. Maar als troubadour is hij vaak op pad als `Gerrett` en brengt hij liedjes ten gehore in het Nederlands, Engels en Fries. Vind je Gerrett een vreemde naam? Dat maakt hem niets uit, hij is buitengewoon creatief en op deze manier houdt hij zo al zijn muzikale projecten uit elkaar.
8 juli 2019/door Bert

Op zaterdagmiddag, 22 juni, speelt “Undercover” op ons podium

Undercover zijn 2 zussen uit Joure/Oudehaske die vorig jaar het zingen weer opgepakt hebben. Vroeger hebben de dames altijd in bandjes gezongen en inmiddels hebben ze de eerste optredens er alweer op zitten. Vorig jaar stonden ze op Joure Swingt en dit jaar staan ze o.a. op de Friese Ballonfeesten.
17 juni 2019/door Bert
Miniconcert Lemmer: 15 juni, speelt “Hynstewaed Zestien” op ons podium

15 juni, speelt “Hynstewaed Zestien” op ons podium

Hynstewead Zestien is een band bestaande uit 7 musici, 4 jaar geleden opgericht in Stiens. Ze spelen voornamelijk Ierse en Schotse traditionele muziek, maar niet zozeer het snelle genre wat zo populair is. Hynstewead kiest voor prachtige liederen en ballades waar de Keltische muziek zo rijk aan is maar veel minder bekend zijn.
10 juni 2019/door Bert
Kultuur in de KuubsKist

Kultuur in de KuubsKist

Onder de noemer “Kultuur in de KuubsKist” starten we vanaf 25 mei met een reeks miniconcerten in Ecologisch Kringloopcentrum De KuubsKist in Lemmer. Vanaf die datum zal er met enige regelmaat een diversiteit aan muziek te beluisteren zijn. De concerten vinden plaats op het podium in onze meubelhal waar je lekker relaxed op de bank het optreden kunt beleven.
3 mei 2019/door Bert
Recent
Tags

Kijk ook op Instagram